Cinta Itu Milikku Best Read || [Dayana Darwisy]


  • Title: Cinta Itu Milikku
  • Author: Dayana Darwisy
  • ISBN: 9789675067532
  • Page: 373
  • Format: Paperback

  • Pesona cintamu merantai jiwaku Lingkari hidupku dengan kasih sayangmu Sinopsis Perkahwinan mereka diatur oleh keluarga tanpa pengetahuan Athirah dan Mikhail Sebagai anak yang mengenang jasa orang tua, Athirah menerima pernikahan itu dengan reda tetapi tidak bagi Mikhail Perempuan yang telah sah menjadi isterinya itu hanya beban buat dirinya Athirah memendam rasa seb Pesona cintamu merantai jiwaku Lingkari hidupku dengan kasih sayangmu Sinopsis Perkahwinan mereka diatur oleh keluarga tanpa pengetahuan Athirah dan Mikhail Sebagai anak yang mengenang jasa orang tua, Athirah menerima pernikahan itu dengan reda tetapi tidak bagi Mikhail Perempuan yang telah sah menjadi isterinya itu hanya beban buat dirinya Athirah memendam rasa sebaik sahaja menyandang gelaran isteri Maruahnya bagai dipijak pijak apabila sang suami berlalu begitu sahaja selepas upacara akad nikah Walau apa pun perbuatan Mikhail terhadap dirinya, Athirah tetap sedar akan kedudukannya sebagai seorang isteri Maruahnya sebagai isteri tetap dijaga dengan rapi.Tanpa diduga mereka telah dipertemukanMalangnya Athirah tidak kenal siapa Mikhail bagi dirinya dan begitulah juga dengan Mikhail Pertemuan demi pertemuan yang berlaku sepanjang minggu orientasi hanya melahirkan bibit bibit pertengkaran dan bermasam muka Pantang bertemu mata, ada sahaja yang tidak kena antara mereka Athirah benci dengan sikap Mikhail yang suka membuli manakala Mikhail geram dengan sikap Athirah yang sering tidak mendengar kata.Rahsia siapa Mikhail bagi diri Athirah terbongkar tanpa disengajakan Setelah tahu Mikhail itu adalah suaminya, Athirah melancarkan beberapa strategi untuk menambat hati suaminya Apabila kasih sayang dan cinta Mikhail ternyata miliknya, cinta mereka diuji dan diuji hingga Athirah rasakan hidup bersama Mikhail sudah tida
    Dayana Darwisy
    Dayana Darwisy Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Cinta Itu Milikku book, this is one of the most wanted Dayana Darwisy author readers around the world.


    Commentaires:

    Sha Mslvoe
    Bukan senang nak menulis novel yang menyenangkan hati semua pembaca Bukan senang jua nak menulis review, takut tersalah cakap kena condemn What I like seorang adik perempuan yang mempunyai 3 orang abang susuan They are loving and protective towards his sister, Athirah Sha sangat suka kisah mereka, Roslan, Rosman Rostam Jujur sha katakan, cerita ini menarik dengan kehadiran mereka bertiga.What I don t like I love conflict, tension, mystery, a little bit twist but too much conflict turns me off fr [...]

    Ella
    3.5 Conflict yg sama diulang berkali2.s like watak lelaki utama NEVER EVEN LEARNED from his mistaketill the end his behaviour remain the sameeventhough with watak female antagonist yg berbeza dlm novel nidan satu lagi buat saya rasa jengkel adalah dia tak jaga adab dgn perempuan dan asyik melayanlelah tahap maximum Tak suka tapi buat benda yg samahe really has to practice what he preach Slowly but surely.What I like.e bond between the brothers and sister lovingtapi saya tak gemar dgn aksi terleb [...]

    Nonieღserenity2bliss
    Announcement before review N nak jual buku ni for RM8 Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM Fuh, leganya N bila dah habis buku ni Pada N, the story just isn t right on so many levels Watak watak yang terlalu manja dan tak matang N suka watak bersikap manja tapi kalau manja tu dah tahap mengada, memanglah tak boleh nak terima Masalah yang sama berulang banyak kali, seolah olah penulis dah habis modal tapi nak jugak tulis buku tebal On top of that, ada babak babak yang pointless especially the [...]

    Plainqoma
    Cerita yang boleh tahan walaupun banyak sangat salah faham Biasalah manusia, disebabkan salah faham memang selalu berlaku pergaduhan dan sesi bermasam muka Realiti hidup Tetapi akhirnya salah faham berjaya diselesaikan dan konflik walaupun tidak terlalu berat tetapi berjaya mengisi ruang cerita didalam buku ini Overall, bolehlah tahan Sweet cerita ini.

    Siti Raudhah
    best sangat baca buku ni cerita mengenai Athirah dan Mikhail yang dipaksa kahwin namun mereka tidak dapat menerima kenyataan kerana dikahwinkan pada usia muda malahan tidak mengenali pasangan masing masing.

    Madam Lola
    limauasam 2013 02

    Wann
    pada dasarnya plotnya boleh dikatakan menarik bila msuk bab2 seterusnya buat sy lelah utk truskn pmbacaan isu yg sama berulang2 just like masa mikhail nmpk athirah dgn abg2nyawhat the heck xpasti knpe pnulis msukkan part sy sama utk stiap abg athirah jealous xbertempat sy trus langkau page.l ni seolah olah xreasonable pon ada just like si athirah2 xsedar dia mengandung dgn kembar empat terutamanya kalau sorg gagah la lg xsedarain2 pnulis juga seolah olah just msukkn apa yg dia nk mcm main masak [...]

    Hajariah Alias
    ni citer k2 yg ku baca selepas terbaik bagimu yang memang ku suka giler.ak frust sb citer ni agak slow pada awalnyaka sikap hero yg x mudah mengalah.mun part paling frust apabila episod tarik tali kononnya si langau ada hubungan ngn herobungan yg kononnya memakan masa 3 tahun apakah ini teruskn berkaryau re one my fav author dear frust3tahun bestending lgsyokkaloherolebihcepatbertindak

    • Cinta Itu Milikku Best Read || [Dayana Darwisy]
      373 Dayana Darwisy
    Cinta Itu Milikku