✓ Andainya Bukan Untukku ✓ Sya Ryanna


  • Title: Andainya Bukan Untukku
  • Author: Sya Ryanna
  • ISBN: 9789675067419
  • Page: 333
  • Format: Paperback

  • Aku reda, andainya dia lebih sayangkan kau daripada aku sekarang ni Aku reda andainya dia bukan lagi untuk aku Sinopsis Dania diperangkap oleh rakannya sendiri yang menyebabkan dia dan peguam muda yang mengendalikan urusan harta keluarganya, Faeiz dinikahkan Demi menutup malu, Tahir abang Dania memutuskan untuk mengusir Dania keluar dari rumahnya Maka, hiduplah Da Aku reda, andainya dia lebih sayangkan kau daripada aku sekarang ni Aku reda andainya dia bukan lagi untuk aku Sinopsis Dania diperangkap oleh rakannya sendiri yang menyebabkan dia dan peguam muda yang mengendalikan urusan harta keluarganya, Faeiz dinikahkan Demi menutup malu, Tahir abang Dania memutuskan untuk mengusir Dania keluar dari rumahnya Maka, hiduplah Dania dan Faeiz dengan cara masing masing.Faeiz kemudiannya berkeputusan untuk menghantar Dania tinggal bersama Ilyana, kekasihnya tanpa ketahuan Ilyana yang Dania itu adalah isteri Fariez Rahsia tersebut terbongkar apabila Dania mengundur diri dan terus menghilangkan diri tanpa khabar berita Niatnya hanya untuk memberi laluan kepada Ilyana yang dirasakan lebih layak untuk membina mahligai bahagia bersama Faeiz Namun, Faeiz tidak pernah bahagia meskipun perkahwinannya dengan Ilyana terbina memang atas kehendaknya dan bersama wanita pilihannya Fariez rasa amat bersalah kepada Dania Sementelah dia tidak berjaya mencari Dania untuk membetulkan semula keadaan mereka.Bertahun kemudian, Dania dan Faeiz bertemu semula Pada waktu itu, Firdauz dan Qaseh Rania sudah pun wujud dalam hidup Dania.
    Sya Ryanna
    Sya Ryanna Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Andainya Bukan Untukku book, this is one of the most wanted Sya Ryanna author readers around the world.


    Commentaires:

    Hajar
    Saya tertarik untuk dapatkan buku ni sebab saya pernah terlepas untuk membaca versi online dulu Dan jadi lebih tertarik bila ada review yang mengatakan kisah dalam buku ini lain daripada yang lain HmmDania dan Faeiz terpaksa bernikah bila mereka berdua tertangkap dalam keadaan mencurigakan Hakikat sebenarnya mereka diperangkap oleh Malim, kawan Dania yang bertanggungjawab menjebakkan Dania ke kancah penagihan dadah Bila Faeiz, yang juga merupakan peguam keluarga Dania berhasrat untuk selamatkan [...]

    Nonieღserenity2bliss
    N rasa the momentum of the story kurang consistent Towards the end, penulis dah macam ketandusan material lalu menyelitkan citer citer watak sampingan yang tidak menambahkan sebarang erti pada watak watak utama Other than that, N sangat suka sampai rasa macam tak mau tidur sebab nak habis baca.

    azian2575
    Dania Faiez

    Asiah Kamsir
    Hidup bermadu dalam mencari cinta sejati Ada sedikit kelainan dalam kisah cinta kali ini dari yang biasa kita baca Kisah Faeiz yang dipaksa bernikah dengan Dania, seorang gadis tomboi walaupun Faeiz telah bertunang dengan Ilyana dan akan bernikah tidak lama lagi.Marahnya Faiez dengan keluarga Dania dan juga orang orang kampung, Faeiz ugut Dania yang dia tidak akan ada peluang untuk menjadi isterinya Faeiz benar benar ingin menyeksa jiwa Dania dengan biarkan Dania gantung tidak bertali.Bila Irfan [...]

    Miss Ai.
    Faeiz dan Dania Mereka tercipta untuk saling melengkapi Yang seorang terkadang terlalu terburu buru Yang seorang terkadang terlalu menyerah nasib diri pada takdir Dan sebab itu, jodoh itu dan takdir itu memang mereka yang punya.Overall, okay Cuma ada sesetengah bahagian yang kurang huraiannya dan ada sesetengah bahagian yang terlalu panjang huraiannya.

    Ella
    3.5 Ceritanya bagus saya tak suka bab poligami Tak suka bukan bermakna saya menolak hukum ya Kesian sangat kat Dania yg menanggung sikap suami yg berat sebelah dan juga Ilyana, cinta pertama suaminya, yg tak tahu apa2 Apa gunanya nikah lagi kalau cinta itu sudah tiada Dalam hal ni, siapa yg lagi terseksa Dan bab diperkosa juga buat saya geram

    Ida
    I just love this novel.

    Ellyza
    It s a so so novel.

    Kamaliah
    Storyline s there Antagonist part s there Mushy stuff s there Conflict s there Twist of fate s there All in all, cukup rencah For her first book, IMPRESSIVE The story of Dania Lelahnya baca penderitaan budak ni Dari kecil sampai dewasa, nasib sentiasa dirundung malang Tak sudah2 Baru dah bahagia, sentap Tapi itulah, segala yang berlaku, ada hikmahnya In the end, he got Faeiz as a very devoted husband Dapat kembar lagiiii Sangat cemburu buter Faeiz Asalnya his character was potrayed as somebody y [...]

    Puteri Novella
    Dania, anak kesayangan ayahnya Selepas ayahnya meninggal dunia, Dania telah berubah daripada seorang yang manja dan pandai kepada seorang penagih dadah.Faeiz, seorang peguam, datang ke kampung Dania untuk membacakan wasiat ayahnya Ada je yang berlaku sehingga pembacaan wasiat sering tertangguh.Akhirnya, pembacaan wasiat dapat dijalankan Pada ketika itu, status Dania telah berubah Dania turut dibenci ahli keluarganya Apakah yang telah berlaku Dania hanyalah isteri di atas kertas Apapun yang berla [...]

    rara
    kisah dania Faeiz faiez peguam yg kena baca wasiat dekat rumah dania faeiz ni nk tolong dania konon kononnya last2 kena tangkap basah dengan dania dekat pondok masa dania tengah hisap dadah.faeiz memang dah ade girlfriend nama ilyana ilyana faeiz kahwin tapi bercerai lepas beberapa bulan ilyana belajar dekat london kot akhirnya faeiz jumpa ilyana dekat london n happily ever after far ok la cerita dia boleh diterima watak paling geram, datuk razif ke apa nama entah suka hati rogol dania sampai da [...]

    Siti Farhana
    jln cerita yg sgt menarik.nulis mengambar kan watak Faeiz sbg seorg lelaki , suami , kekasih dan bapa yg sgt jelas.i love this novel.

    Haq Raihah
    not bad

    Rynna
    novel ni jalan cerita dan dialog biase je jalan cerita pun bole di agak

    • ✓ Andainya Bukan Untukku ✓ Sya Ryanna
      333 Sya Ryanna
    Andainya Bukan Untukku